De Raad voor Levensbeschouwingen en Religies Amsterdam heeft als doel de samenhang in de stad te stimuleren vanuit interreligieuze en levensbeschouwelijke dialoog en samenwerking.

14 februari 2011

Rabbijn Evers doet aangifte antisemitisme

Bron: ANP, 11 Februari 2011

AMSTERDAM (ANP) - Rabbijn Raphaël Evers heeft vrijdagochtend aangifte bij de politie gedaan wegens antisemitisme. Dat heeft het Nederlands-Israelitisch Kerkgenootschap laten weten.

Bij een 'dialoogwandeling' woensdag van rabbijnen, onder wie hijzelf, moslims, een bisschop en een aantal protestanten bracht een jongen de Hitlergroet en scandeerde 'kankerjoden'. Namens het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom heeft bestuurslid Harry Polak aangifte gedaan van de agressieve benadering.

De andere deelnemers aan de dialoogwandeling, de Raad van Kerken en het Contactorgaan Moslims en Overheid, hebben hun steun uitgesproken met de Joodse gemeenschap en steunen de aangifte. ,,Als mensen van één religie omwille van hun godsdienst worden gediscrimineerd, raakt dat alle religies'', lieten ze vrijdag in een gezamenlijke verklaring weten.

Overzicht Feestdagen